Årets magnifika kunskapsresa

Falkheimer-Jesper

Jesper Falkheimer, programledare CEP, annars professor i strategisk kommunikation vid Lunds universitet.

GÄSTINLÄGG | Sedan detta år har jag haft förmånen att leda föreningens främsta ledarskapsprogram Communication Executives Program, kallad CEP i folkmun. För några veckor sedan diplomerades årets deltagare och i februari inleds nästa kunskapsresa. För det är verkligen en kunskapsresa för deltagarna. Programmet erbjuds för artonde året på raken och totalt har cirka 350 personer, varav många nu har ledande positioner i näringsliv och offentliga organisationer, tagit sig genom de 24 utbildningsdagarna. Sven Hamrefors som skapade programmet 1998 var långt före sin tid. Redan då insåg han kommunikatörers behov av att koppla samman sin kommunikationskompetens med organisations-, omvärlds- och ledningskunskaper. Därmed inte sagt att CEP är ett allmänt ledarskapsprogram. Vi gör allt vi kan för att deltagarna var för sig och tillsammans ska få ett brett och kritiskt perspektiv på kommunikation i organisationer. I praktiken innebär detta att vi i strid ström möter experter som har olika perspektiv och som säger emot varandra. Många av kursledarna kommer från Handelshögskolan i Stockholm och är internationellt ledande inom sina kunskapsområden. Programmet ges i samarbete med Handelshögskolans uppdragsutbildningsbolag IFL, som är rankat som ett av de bästa i Europa. Men vi lyfter också in praktiker med tung erfarenhet och internationella experter. Allra viktigast är deltagarna själva som bidrar till varandras kompetensutveckling.

Grundkonceptet i CEP står fast men givetvis ska programmet uppdateras en del. Jag försöker dels att öka fokus på digitalisering, dels mångfaldsfrågor – som båda har har fått en alltmer central betydelse för samtida organisationer.

När årets CEP avslutades kände nog inte bara jag utan också deltagarna att det var lite sorgligt. Gemenskapen i gruppen blir snabbt stark. Men jag är ganska säker på att årets CEP:are kommer att träffas framöver också. Erfarenheter från tidigare CEP visar att många grupper håller ihop under lång tid och bygger starka nätverk. En gång CEP:are, alltid CEP:are.

Jesper Falkheimer, programledare CEP, annars professor i strategisk kommunikation vid Lunds universitet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s