Inkludera mera

Sveriges Kommunikatörer är nu på plats i Almedalen. Antalet arrangemang är oförändrat stort, drygt 3400 stycken, och man räknar med 30 000 besökare. Som vanligt undrar alla hur – eller när – detta ska sluta.

Många av seminarierna handlar om inkluderande – man kan lugnt säga att Alliansens begrepp ”utanförskapet” har satt sig rejält. Det är förmodligen också en motreaktion till det yngsta riksdagspartiet, vars meningsmotståndare gärna gör sig hörda extra mycket i Almedalen – förra året hade bland annat F! och Özz Nujen arrangemang som skulle locka bort människor från talet i Almedalen just under detta partis dag.

Nu handlar inkluderandet om alla typer av utanförskap; funktion, arbetsmarknad, integration, ålder, kön – Alla Ska Med. Vilket i sig är mycket sympatiskt, och ett tecken på att Almedalarna själva insett att vi är en ytterst homogen grupp.

Några som sticker ut är Hörselskadades Riksförbund. Tillsammans med Unga Hörselskadade hade de redan förra året Slingpatrullen, där de kontrollerade tillgången till teleslinga under seminarierna. I år följdes detta upp med ett brev innan veckan som påminde om tillkortakommandet förra året, vilket fick åtminstone undertecknad projektledare att dubbelkolla detta en extra gång.  De låter folk kolla hörseln och prova på hur det är att höra dåligt. Och deras medarbetare går omkring med Sveriges mest otippade budskap: ”Svensk politik hörs för dåligt”.

/Jeanette, Sveriges Kommunikatörer

En reaktion på ”Inkludera mera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s