Ett ansvar som inte går att delegera

SuperkommunikatorI eftermiddag presenterar Resumé tillsammans med Sveriges Kommunikatörer och Unionen Näringslivets 150 superkommunikatörer. Några av personerna på listan är kommunikatörer till yrket men många är företagsledare, entreprenörer, artister eller allmänt kända.

Vi är många som har titeln kommunikatör på visitkortet men vi kan också säga om människor i helt andra yrkeskategorier att de är goda kommunikatörer. Är det bra eller dåligt för professionen?

Om vi ska nå vår vision om kommunikativa organisationer är det viktigt att inte bara kommunikatörer är bra på kommunikation, det måste alla i organisationen vara. Nuförtiden är kommunikativ ett av kriterierna vid rekrytering av chefer och VD:ar. Vi ska vara stolta att kommunikatör är ett positivt epitet som andra också vill vara, oavsett titel.

Det ena utesluter som vanligt inte det andra. Vår profession är ung, och det är naturligt att dess gränser omdefinieras i takt med att yrket utvecklas. Dagens studenter kommer att hinna ha många olika titlar på visitkortet – flera av dem finns inte ens idag – innan de går i pension. Det viktiga är vad vi alla har gemensamt, det vill säga att driva våra organisationer med kommunikation som styrmedel.

Klockan 17 blir listan offentlig. Där finns 150 av alla de människor som bidrar till fler och mer kommunikativa organisationer.

/Cecilia Schön Jansson, VD Sveriges Kommunikatörer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s