Den ljusnande framtid

I dagarna tar många kommunikationsstudenter examen från universitet och högskolor runt om i landet. Sist vi räknade erbjöds kommunikationsstudier på minst 18 orter – om man räknar in hybridprogrammen blir det förmodligen ännu fler.

Arbetsmarknaden är tuff för den som ska skaffa sig sitt första jobb i kommunikationsbranschen. Det är inte omöjligt, men det gäller att skaffa sig kontakter och erfarenheter bredvid studierna under utbildningstiden. Vårt yrke och roll har utvecklats enormt och fortsätter att göra det eftersom yrket är så ungt – därför kommer det att vara viktigt att de fortsätter att hålla sig à jour med vad som händer. Fortsätt att utveckla din kompetens, så kan du så småningom bli ledare inom området.

Du vet väl att studenter inom kommunikation kan vara medlemmar i Sveriges Kommunikatörer utan kostnad under studietiden? Här kan du träffa yrkesverksamma på de olika regionala evenemangen och vill du engagera dig ytterligare har alltid regionernas programgrupper en plats för studenter. Det är ett ypperligt sätt att få en inblick i branschen.

Behöver du ytterligare råd kring din framtid som kommunikatör har vi sammanställt några tips från våra medlemmar.

Lycka till med din kommunikationskarriär!

/Cecilia Schön Jansson
VD

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s