Sammanfattning eller inte från #almedalen

perspeakerscamilla

Imorgon tar vi den blå opeln, våra roll-ups och åker hem till vårt vanliga kontor i Stockholm. Det har varit en helt fantastisk vecka med fullsatta seminarier och många bra möten med både medlemmar och andra.

Så långt allt väl för en medlemsorganisation som varit i Almedalen. Funderade både länge och väl på hur jag skulle reflektera och sammanfatta de gångna dagarna, men upptäcker att det inte går. Antingen för att det sagts förut, eller för att intrycken är så motsägelsefulla och det vi upplevt inte nödvändigtvis delas av resten av de 20 000 besökarna, utan formats av våra egna förväntningar och det lilla kluster vi rört oss i. Det finns inte ett Almedalen, som kloka Annika af Trolle sa tidigare ikväll. Det finns många.

Så här har det sett ut från min horisont:

  • Massor av snack om hållbarhet – och inte på ett flummigt sätt från de förväntade aktörerna, utan med pondus och skärpa från näringslivet. Hoppfullt.
  • kaffeMassor av snack om mångfald och integration – och inte på ett flummigt sätt från de förväntade aktörerna, utan med pondus och skärpa från näringslivet. Hoppfullt.
  • Makten, de som granskar makten och de som hjälper till att kommunicera makten verkar alla vara vit medelklass från trädgårdsstäder i närförort till Stockholm. Inte så hoppfullt.
  • Massor av snack om journalistik och pr och gränslandet däremellan – från de förväntade aktörerna. Men så ska det nog vara.
  • Massor av intellektuell stimulans från kloka människor på gott humör som säger smarta saker – jag hoppas att vi var några av dem men framförallt är jag glad över att så stor del av de 20 000 gett mig detta. Helt gratis. Tack.

dawit

Bra länkar från veckan

Maktministeriet – har podcastat från början av veckan, lyssningsvärt.

Karin Adelskölds twitterflöde – roligast och träffsäkrast i Almedalen. Och övriga landet.

Makthavare – för politiken bakom politiken.

Retorikiska – för retoriska analyser.

#sittmeddawit – för att pressfrihet är viktigt.

 Sveriges Kommunikatörers Bambuserkanal – för inspelningarna av våra arrangemang Pecha Kucha om hållbarhet, Skaffa dig estradpondus i Almedalen, Man får luras i PR! och Att kommunicera i offentlig sektor.

Vad är din upplevelse?

/Jeanette

Tack till (utan inbördes ordning):

Camilla Eriksson

PR of Sweden

Dagens Opinion

Ylva Skoogh

Nowa kommunikation

Per Furumo

Ann Jönsson Lindström

Riksutställningar

 

2 reaktioner på ”Sammanfattning eller inte från #almedalen

  1. Ping: Torsdag 4 juli | Free Dawit Isaak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s