På väg till #almedalen

20130701-080104.jpg

Just nu sitter vi på en färja på väg till Visby och årets politikervecka. Det är med skräckblandad förtjusning, får man väl säga. Det är en intensiv vecka med tidiga morgnar och sena kvällar och konstant uppkoppling och omvärldsanalys. Man är en våt fläck efteråt, helt enkelt. Samtidigt är det en av årets mest stimulerande veckor med massvis av möten, inspiration och inflöde av impulser till verksamheten.

Sveriges Kommunikatörer har för första gången egna seminarier i Almedalen. Dels bjuder vi på frukost och deltar i en panel som diskuterar dagens och gårdagens händelser tillsammans med Novus opinion, Nowa kommunikation och Resumé. Vi har kommunikatörsmingel med Speaker´s corner varje kväll tillsammans med ett antal organisationer i kommunikationsbranschen, öppet för alla. Sist men inte minst diskuterar vi hållbarhet ur ett kommunikationsperspektiv, om man får luras i PR och om hur, och hur mycket, man får kommunicera i offentlig sektor.

För alla kommunikatörer som är i Visby just dessa dagar bjuder vi på två av våra mest uppskattade föreläsare; Per Furumo ger en snabbkurs i estradpondus och Ann Jönsson Lindström guidar oss i coachning för kommunikatörer.

Kommunikation och särskilt gränslandet mellan kommunikation och journalistik tycks vara ett återkommande ämne på flera seminarier i år, med arrangörer allt från Journalistförbundet till de olika universiteten. När kommunikation blir en allt mer självklar del av alla organisationers tillvaro och existens är det också naturligt att metoderna ifrågasätts. Det är ett tecken på en mognadsprocess som vi inte ska rygga för.

Vi är många kommunikatörer och journalister i Almedalen, men vi är inte överrepresenterade, som man kan tro ibland. Det är det civila samhället som dominerar, enligt en ny C-uppsats.

Vi återkommer här på bloggen med fler spaningar från Visby.

/Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s